Календар богослужінь Папи на післяріздвяний період
  • Чтв, 11/01/2018 - 16:37

У Ватикані оприлюднили програму богослужінь Папи Франциска на найближчий період. Першою в календарі є Свята Меса з нагоди Всесвітнього дня мігранта й біженця, яку Глава Католицької Церкви відслужить в базиліці Святого Петра у Ватикані в неділю, 14 січня. Протягом наступного тижня великі богослуження Святішого Отця відбуватимуться у південній півкулі нашої планети, адже від 15 до 22 січня триватиме Апостольська подорож до Чилі та Перу.

Повернувшись до Ватикану, до кінця січня Папа Франциск відвідає дві Папські базиліки Вічного Міста. Так, у четвер, 25 січня, Глава Католицької Церкви очолить екуменічну вечірню в базиліці святого Павла поза мурами з нагоди урочистості Навернення святого Павла, якою завершиться 51-й Тиждень молитов за єдність християн. А в неділю, 28 січня, Святіший Отець відслужить Святу Месу в базиліці Santa Maria Maggiore з нагоди свята Перенесення ікони Пресвятої Богородиці спасіння римського люду.

Місяць лютий, як звичайно, розпочнеться зустріччю з богопосвяченими особами. У п’ятницю, 2 лютого, ввечері, Глава Католицької Церкви відслужить Святу Месу разом з членами Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостольського життя з нагоди свята Стрітення Господнього та ХХІІ Всесвітнього дня богопосвяченого життя.

У середу, 14 лютого, Папа Франциск завітає на Авентинський пагорб Риму, де очолить покаянну процесію від базиліки святого Ансельма до базиліки святої Сабіни, в якій відслужить Святу Месу з обрядами Попільної середи. Від 18 до 23 лютого не відбуватиметься жодних прилюдних заходів за участю Святішого Отця, адже протягом цього періоду він перебуватиме разом з Курією в Аріччі поблизу Риму, проводячи великопосні реколекції.