Камерун: ісламісти з Боко Харам взяли на себе відповідальність за викрадення французького священика
  • Нед, 17/11/2013 - 22:55

За викраденням французького священика в Камеруні стоїть ісламське угрупування Боко Харам. В цьому зізнались самі терористи. Викрадення відбулося в ніч з 13 на 14 листопада. Як повідомив президент Франсуа Олланд, котрий особисто зателефонував у справі викраденого місіонера до президента Камеруну,священика вивезли до Нігерії, і там його шукатиме французька влада.

Звільнити 42-річного священика через о. Федеріко Ломбарді закликала Апостольська Столиця. «Це дуже серйозний і брутальний випадок. Сумно, що християни так часто змушені терпіти переслідування за свою віру», – зазначив речник Ватикану.

Отець Джордж Ванденбуш, місіонер «Fidei Donum», працював у Камеруні вже третій рік. Він в основному допомагав нігерійським біженцям. На думку генерального вікарія єпархії, на території якої працював викрадений священик, він цілком усвідомлював собі ту небезпеку, яка йому загрожувала. Незважаючи на це, він не хотів покидати довірених йому вірних.

«Його відправили на три роки. Весною мала завершитись його місія, однак о. Джордж чітко нам говорив, що три роки занадто мало, що він хоче залишитись на довше. Це священик, котрий дуже серйозно ставився до своєї місії. Ми не примушували його повертатися через ймовірну небезпеку. Отець Джордж хотів залишитись серед людей, які є головними жертвами цієї ситуації і тих неприйнятних методів боротьби», – зазначив о. Гуго де Войлемон.

За матеріалами pl.radiovaticana.va