Канадський уряд хоче надати трансгендерам права, які вони вже мають в Україні
  • Срд, 18/05/2016 - 17:54

Ліберальний уряд канадського прем’єра Джастіна Трюдо представила у вівторок 17 травня законопроект, яким передбачається повна заборона усякої дискримінації трансгендерних осіб (транснендер – фізіологічний чоловік, який вважає себе жінкою, або фізіологічна жінка, яка вважає себе чоловіком - примітка). Про це повідомляє хорватський pro-life сайт «Narod.hr».

Тобто, уряд Канади пропонує до заборони дискримінації за расовою, релігійної, етнічною, віковою, статевою ознаками та сексуальною орієнтацією додати теж і заборону дискримінації за гендерною ідентичністю.

Канадські консервативні політики, pro-life активісти та релігійні діячі звертають увагу суспільства, що прийняття такого закону узаконить в Канаді те, що зараз намагається в США просунути президент Обама – дозвіл біологічним чоловікам відвідувати жіночі туалети та душові, і навпаки – біологічним жінкам чоловічі туалети і душові.

Варто зазначити, що в Україні уже діє антидискримінаційна поправка, яка забороняє будь-яку дискримінацію за гендерною ідентичністю. Тобто, українські трансгендери уже мають права, яких канадські та американські щойно прагнуть отримати.