Кардинал Берк: цілком раціональним є страх перед ісламською вимогою світового панування
  • Суб, 23/07/2016 - 15:06

Кардинал Реймонд Берк в інтерв’ю французькому журналісту Ґійому д’Алансону заявив, що не має ніяких сумнівів у тому, що іслам хоче правити світом і що західні суспільства повинні повернутись до свого коріння і це буде найкращою відповіддю на це. Французький журналіст взяв інтерв’ю у кардинала Берка з нагоди виходу книги авторства кардинал «Надія для світу: об’єднати все в Христі», інформує «Catholic Herald».

Також кардинал Берк засвідчив, що мусульмани дуже милі люди,  які здатні у мирній манері спілкуватися про релігію.  Але він також наголосив, що дуже мало людей на Заході розуміє ісламське сприйняття влади: коли мусульмани складають більшість у якісь країні, то вони зобов’язані своєю релігією керувати цією країною. Якщо інші громадяни противляться цьому, то мусульмани зобов’язані боротися з ними.

Кардинал Берк також зазначив, що цілком раціональним є страх перед ісламською вимогою, щоб іслам був пануючим у всьому світі. Кардинал Берк також відзначив, що між ісламом і християнством існує кардинальна різниця і що, на його думку, глибоко помиляються ті, хто думає, що іслам це релігія така ж як християнство та юдаїзм. Як вважає кардинал Берк іслам відрізняється від обох саме своїм прагненням управляти державою. Кардинал Берк також зазначив, що толерантність є похідною від християнського милосердя і що правильною відповіддю Європи на ісламські вимоги мало б бути повернення до християнського коріння європейських націй і народів.

Стосовно ісламу кардинал Берк, як повідомляє «Catholic Herald» пише у своїй книзі: «Іслам є релігією, яка згідно з власною ж інтерпретацією, має стати державною. У Корані сказано і автентичні його інтерпретатори це підтверджують, що ісламу судилося правити світом. […] Насправді, в ісламській державі нема місця для інших релігій, не зважаючи на те, що вони можуть бути дозволені, до тих пір поки ісламу не вдалося встановити своє панування над всіма народами і цілим світом».

«Catholic Herald» також зазначає, що минулого року кардинал Реймонд Берк в інтерв’ю французькому видання «» зазначив, що «ми повинні завжди пам’ятати, що іслам – це політика, а не просто релігія».