Кардинал Берк: Католики повинні дозволити Христу царювати у їх житті
  • Втр, 22/05/2018 - 10:38

Перед обличчям сучасних ворогів Церкви, які намагаються «проникнути в життя Церкви і зіпсувати Наречену Христову шляхом апостазії від Апостольської віри», католики повинні свідомо поставити себе під «Царювання Христа», - вважає кардинал Реймонд Берк.

Кардинал, котрий є одним із чотирьох авторів «dubia» і провідним захисником ортодоксії в Церкві, сказав учасникам щорічного форуму «Rome Life Forum», що Христос, як Цар, править над Нареченою Христовою, над світом і повинен також царювати над людськими серцями.

За словами кардинала, «у Христі реалізовується правильний порядок усіх речей, єдність неба і землі, як Бог задумував від самого початку». Він наголосив, що Царювання Христа над людськими серцями не є якимось «ідеалом, до якого можуть досягнути тільки певні особи, але воно є тим, до чого усі ми є покликані».

«Воно, швидше, є поняттям божественної ласки, що допомагає навіть найслабшим і найбільш стражденним особам досягнути героїчного рівня чеснот, якщо ця особа співпрацює з божественною ласкою», - сказав він.
Певні католицькі теологи, вірні споконвічному вченню Церкви про шлюб, моральне життя та прийняття таїнств, висловили занепокоєння новаторським вченням, що йде від найвищих рівнів Церкви і представляють моральне життя лише як «ідеал», до якого слід лише прагнути, пише LifeSiteNews.

За словами кардинала, вірні католики повинні дозволити Царюванню Христа панувати в їх житті «перш за все, через совість, «голос Божий», що виражає Його закон, вписаний у серці кожної людини».

«Послух Царюванню Христа виражається у рішенні і спробах узгоджувати свої думки, слова та вчинки з Христом, котрий живе для нас в Апостольській Традиції», - додав він.

Кардинал Берк наголосив, що Царювання Христа стосується не лише християн, але і усіх в світі, включаючи і тих, хто займає політичні посади: «Царювання Христа, по своїй природі, є універсальним, тобто поширюється на усіх людей, увесь світ. Воно не є царюванням лише над вірними чи речима, що стосуються Церкви, але усіх людей і усіх справ».

Кардинал також заохотив католицькі сім’ї розмістити у своїх домах образ Пресвятого Серця Ісусового, щоб таким чином поставити себе під правління Христа: «Царювання Христа в домівках звільняє усіх членів родини і сім’ї, як суспільства, даючи змогу втішатись усіма правами та виконувати обов’язки у відповідності з Божою волею».

Він також додав, що участь у Євхаристії є «найбільш дієвим та досконалим способом для переміни людських сердець через єдність із Серцем Христовим, через підкорення Його Царюванню чистої і безкорисливої любові».