Кардинал Берк просив канцлера Мальтійського ордену піти у відставку,- діючий глава Ордену
  • Птн, 17/02/2017 - 11:31

Новий діючий глава Мальтійського ордену розповів, що про відставку канцлера Альбрехта фон Бьозелягера просив кардинал Берк, а не колишній великий магістр Ордену.

Людвіг Гоффман фон Румерштайн, котрий керуватиме Мальтійським орденом до обрання нового Великого магістра, розповів, що був присутній на зустрічі 6 грудня, коли кардинал Берк просив про відставку Бьозелягера. Раніше повідомлялось, що фра Метью Фестінг, котрий на той час керував Орденом, просив про відставку канцлера, а потім наказав йому звільнитись. Кардинал Берк, як покровитель Мальтійського ордену, має повноваження пропонувати відставку, але не вимагати її.

Гоффман фон Румерштайн розповів, що реформи в Мальтійському ордені, які будуть проведенні за бажанням Папи Франциска, включатимуть зміни в тому, яким чином обирають нового Великого магістра, а також вікове обмеження, досягнувши якого очікуватиметься, що провідник піде у відставку. У Ватикані повідомили, що новий спеціальний папський легат буде відповідальним виключно за духовну віднову Ордену, інформує Catholic Culture.