Кардинал Берк закликав католиків «штормити небеса» молитвою вервиці
  • Срд, 13/01/2016 - 00:45

Кардинал Реймонд Берк закликає вірних католиків "штормити небо" і приєднатись до нього раз на місяць в Літургії і молитві вервиці в наміренні за надію і за провід Церкви, щоб вийти з "замішання".

Організація вірян Католицька Акція для віри і сім'ї запустила сторінку на своєму веб-сайті "Вервиця Воїнів", на якій охочі можуть приєднатись до спільних зусиль, які започаткував кардинал Берк Літургією 8 грудня.

"Як католики, ми знаходимось у загальній кризі культури",– розповів «LifeSiteNews» представник організації Томас МакКенна. "Ми, здається, програємо битву проти одностатевих шлюбів, ми бачимо, як «Planned Parenthood» вбиває немовлят і продає частини їх тіл, і нічого не робиться, щоб зупинити їх, і евтаназію пропихають через чорний хід". До цього додається стан "замішання" в самій Церкві, що випливає з публічних заяв її високопосадовців.

Кардинал Берк слухає звичайних католиків з усього світу і вважає, що вони знаходяться в небезпеці зневіритись і згіршитись. Він каже цим людям, що відповіддю є молитва в надії. Отже, ми пропонуємо боротись шляхом приєднання до молитви.

Впродовж місяця Католицька Акція використовує свій веб-сайт для того, щоб закликати до "Вервиці Воїнів", щоб "штормити небо молитвою", молячись вервицю першого дня місяця разом з Літургією і, як вони сподіваються, з одним мільйоном інших католиків.

Наразі на веб-сайті до Католицької Акції приєдналось 15 тис. осіб. Всіх охочих запрошують подати свої особисті молитовні намірення, а також молитися за довший список  загальних намірень.

Хоча МакКенна посилається на події ширшої культури, особливо в США, як стимулів для цієї кампанії, його веб-сторінку починає довгий список намірень кампанії з молитвами за саму Церкву: «За Святу Матір Церкву: щоб  Господь провадив Папу, єпископів і всіх членів духовенства бути святими у всьому, вірними пастирями, маяками істини і захисниками добра та нехай все це замішання буде  розвіяне в серцях і умах всіх людей і нехай світло істини сяє в них".

Далі перераховуються такі намірення:
• За наші сім’ї і інститут сім'ї, що в даний час піддається нападам в нашому світі;
• За навернення всіх грішників до істинної віри;
• За порятунок моєї душі, душ моїх близьких і душ усіх;
• За освячення кожного католика, особливо за моє особисте освячення. За можливість жити в святості кожен момент кожного дня мого життя. За мою можливість бути щирим послідовником Ісуса Христа у всьому;
• За те, щоб всі і кожен з нас був вірним воїном Христа в боротьбі проти світу, плоті і диявола;
• За отримання благодаті, необхідної для припинення абортів, зупинки натиску гомосексуальної революції, усунення узаконення одностатевих шлюбів, зупинки поширення самогубств за допомогою лікаря і евтаназії, зупинення культури смерті у всіх її формах і встановлення культури життя у всіх душах, в усіх умах і у всіх серцях;
• За  наш улюблений народ і за кожен народ на землі.

"Люди, що  ідентифікують себе як католики, становлять значну частку виборців в цій країні",– сказав МакКенна. "Якщо б ми всі знали і розуміли позицію нашої Церкви у багатьох суспільних питаннях, ми могли б мати реальний вплив". Загальним  призначення Католицької Акції є навчити католиків вченню Церкви, і МакКенна вважає, що існує "криза в катехизації", яка спричиняє до того, що католики вірять у те, що вони хочуть стосовно таких питаннь, як гомосексуалізм і аборти, які зрештою виявляються такими, як їх подає культура.

Кардинал Реймонд Берк запропонував відправляти Літургію першого числа кожного місяця за загальні і  особисті намірення і за всі особисті намірення "Вервиці Воїнів", які, у свою чергу, згодні молитися за намірення всіх інших. "Таким чином, наші молитви мають набагато більше сили",– сказав МакКенна.