Кардинал Брандмюллер звинуватив Церкву в Німеччині у відхиленні від Святого Письма
  • Чтв, 22/09/2022 - 14:25

Кардинал Вальтер Брандмюллер, багаторічний керівник Папської комісії історичних наук на емеритурі, звинуватив німецьку Синодальну Дорогу в апостазії.

На початку вересня на Синодальному засіданні у Франкфурт-на-Майні єпископи і миряни прийняли документи, що пропонують Церкві запровадити благословення гомосексуальних союзів, висвячення жінок та нові, більш демократичні, форми управління Церквою.

Німецький кардинал опублікував свою заяву щодо Синодального шляху у відповідь на прохання порталу LifeSiteNews.com. Він також прокоментував один із відкинених документів – той, що впроваджував до Церкви гендерну ідеологію, але остаточно не був прийнятий, хоча й мав підтримку більшості єпископів та мирян.

На думку кардинал Брандмюллера, можна говорити про «масове відступництво від Святого Письма і Передання, джерел віри, об’явлених Богом». Припущення, які надходять від Синодального шляху, вимагають від Церкви іти пліч-о-пліч зі світським суспільством. Те, чого навчає Синодальний шлях і його аргументація, означає відірваність не лише від католицького вчення, але й від християнства загалом, ба більше – воно є неприйнятним навіть для віруючих юдеїв та з перспективи філософії Арістотеля і Платона. Що більше, на Синодальному шляху визнано, що було досягнуто такого рівня мудрості, що його учасники не пробують довести свою рацію навіть через посилання на думки Іммануїла Канта – для них важливий лише Zeitgeist («Подих часу»).

На думку кардинала Брандмюллера, німецький Синодальний шлях є бунтом проти Творця, повторенням акту бунту Адама і Єви, які з’їли заборонений плід. За його словами, особливої уваги потребує той факт, що так багато німецьких єпископів забули про присягу вірності вченню Церкви, яку складали під час своїх свячень.

На завершення кардинал покликався на історію. Він нагадав, що у IV i V століттях багато єпископів на сході Римської імперії відкидали ортодоксійну віру, обираючи різні єресі, як наприклад, аріанство. Невдовзі на багатьох з їхніх єпархій відбувся напад з боку армії Магомета, заливши від їхніх церков лише руїни і попіл…