Кардинал: деякі ЗМІ замовчують частину повчань Папи
  • Суб, 31/05/2014 - 00:27

Ватиканський банк потрібен папі Франциску для того, щоб підтримувати місіонерську діяльність Церкви, незалежно від фінансової допомоги з боку інших країн світу, вважає австралійський кардинал Джордж Пелл, голова новоствореного Секретаріату з економічних питань Ватикану.

Говорячи про діяльність структури, яку він очолює, кардинал підкреслив, що в ній виняткову роль відіграють миряни. Понтифік побажав, щоб до складу секретаріату, крім 8 кардиналів, увійшли 7 світських фахівців. І їх голос, за словами кардинала Пелла, важливий настільки ж, наскільки важлива думка єрархів. На його думку, вперше в історії Церкви миряни відіграють настільки велике значення у вирішенні питань вищої ваги.

В інтерв'ю іспанській "La Razon" австралійський кардинал зауважив, що світ має трохи спотворене уявлення про папу Франциска, що сформувалося під впливом деяких ЗМІ, які наводять слова Понтифіка дуже вибірково. Наприклад, майже замовчується його навчання про сатану, гроші, аборти або значення сім'ї. Кардинал Пелл переконаний, що папа Франциск є єзуїтом "старої закваски", і саме через цю призму необхідно дивитися на його понтифікат.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va