Кардинал Долан: Католицька молодь на погіршення ситуації реагує посиленням молитов
  • Нед, 31/07/2016 - 10:59

На своєму брифінгу в Кракові з нагоди СДМ 2016 Архиєпископ Нью-Йорку кардинал Тімоті Долан завив, що за його спостереженнями католицька молодь на політичний цинізм і безкультур’я політиків реагує молитвою, інформує американська католицька агенція «CNA».

Кардинал пригадав, що чотири роки тому, він взяв участь у з’їздах як Демократичної та і Республіканської партій США, де молився за ввічливість на обох партійних з’їздах. Цього року, на його думку, ситуація значно погіршилась: замість того, щоб бути цивілізованими, риторика обох партійних з’їздів була спрямована на особисті атаки проти кандидатів протилежних таборів і сповнена принизливих зауважень на адресу деяких рас і національностей. Проте, на його переконання американська католицька молодь на це зреагувала посилення своїх молитов.

Подібним чином молодь реагує і на виклики тероризму та насильства. Католицька молодь не впадає в стан пригніченості чи збентеженості, а реагує молитвою і дією.

Нью-йоркський Архиєпископ також зазначив, що присутній на цьогорічному СДМ халдейський католицький Архиєпископ Ербілу в Іраку владика Башар Варда дав свідчення, як на екстремальну ситуацію реагують католики – замість впадати у відчай, ненависть, гнів, іракські католики на неймовірно важку ситуацію відповіли зростання віри. Опираючись на свідчення католицького єпископа з Іраку, кардинал Долан зазначив, що християни Іраку, попри, переслідування переживають духовне відродження.

Кардинал Долан також зазначив, що подібним чином американська католицька молодь сьогодні реагує на загострення політичної ситуації у США напередодні президентських виборів.