Кардинал Долан: краще довгі засідання, ніж затяжний конклав
  • Птн, 08/03/2013 - 12:49

«Час загальних зібрань добігає кінця. Ми вже зовсім близько до дати конклаву. Кардинали стають щоразу більш збуджені», – написав у своєму Твіттері кардинал Роджер Махоні, колишній ординарій Лос-Анджелесу. Насправді, вже виконані усі правові вимоги для початку конклаву: до Ватикану прибули вже усі кардинали-виборці. На післяобідньому зібранні, що тривало дві години, кардинали ще не прийняли рішення щодо дати проведення конклаву. Про прогнози щодо часу проведення конклаву говорив у інтерв’ю для «Catholic Channel» кардинал Тімоті Долан з Нью-Йорку.

«Я б і сам хотів це знати, – зазначив кардинал. – Знаєте, 60 відсотків з кардиналів вперше беруть участь у конклаві. Не знаю, як це має відбуватися, але мені здається, що ніхто не поспішає. Засідання проходять добре, маємо нагоду для цікавих розмов. Я особисто думав, що це буде перше питання, яке нам треба вирішити. Але мої колеги, які брали участь у попередньому конклаві, сказали мені, що не слід поспішати. Необхідно помолитись, потоваришувати, набрати до себе довіри, відкрито поспілкуватись один з одним, і аж тоді настане час для встановлення дати конклаву. Один мудрий і старший кардинал сказав мені також, що кардинали повинні спершу трохи заспокоїтись, застановитись над своїм рішенням, бо в іншому випадку конклав може тривати вічність».

Митрополит Нью-Йорку зазначив також, що наразі багато кардиналів ще не мали нагоди виступити. Тому можна припускати, що засідання ще скоро не завершаться, оскільки сьогодні кардинали вирішили знову збиратися після обіду.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va