Кардинал Долан привітав віднову «політики міста Мексико»
  • Втр, 24/01/2017 - 21:00

Кардинал Тімоті Долан схвально висловився щодо наказу президента Дональда Трампа про віднову «політики міста Мексико».

«Ми радо вітаємо сьогоднішній вчинок президента Трампа стосовно відновлення політики міста Мексико, що забороняє фінансування за кошт платників податків міжнародних неурядових організацій, які поширюють чи виконують аборти закордоном, що часто порушує закони країни, де ці організації проводять свою діяльність», – зазначив кардинал Тімоті Долан, глава Комісії єпископату США у справах про-лайф діяльності.

За словами кардинала, така дія президента «є кроком в напрямку віднови і підкріплення важливої федеральної політики, що поважає найбільш основоположне право людини – право на життя – а також давній, двопартійний консенсус щодо захисту американців від тиску брати участь у насильницькому акті аборту», інформує офіційний сайт єпископату США.

Відповідно до опитування «Marist Poll», результати якого були оприлюднені 23 січня 2017 р., переважна більшість (83%) американців підтримують політику на кшталт «політики міста Мексико». Серед них 73% респондентів ідентифікують себе як таких, що виступають за «право на вибір».