Кардинал Долан закликав американців захистити дві основні цінності цивілізації
  • Чтв, 20/10/2016 - 11:12

 «Папа Іван Павло ІІ постійно проповідував дві основні цінності, без яких цивілізація не може існувати – гідність людської особи та святість людського життя», - пише у своєму блозі нью-йоркський кардинал Тімоті Долан.

Кардинал Долан зазначає, що нещодавно і Папа Франциск звернув увагу на те, що сучасна культура вважає людське життя дешевим, ігнорує гідність людини, бо все має бути зручними, відповідати забаганкам і вседозволеності.

«Якщо дитина в утробі матері може бути вбита і витягнена, а медичних працівників примушують виконувати цю жахливу річ та ще й на додачу всі ми примушені платити за це. Якщо фізично і психічно здорова людина може заплатити своєму лікарі, що він їй дав дозвіл на самогубство. Якщо іммігрант сприймається виключно, як карикатурний злочинець і загроза. Якщо жінки розглядаються як рухоме майно, яке має бути використане для задоволення плотських утіх. Якщо людина  висміюється і називається фанатиком тільки через те, що вона релігійна й прагне зберегти свободу віросповідання. Якщо люди розглядаються як ворожі цілі, а не священні особи. Якщо клімат радикальної політкоректності утримує нас від відповіді фанатичним психопатам-вбивцям. Якщо людське життя розглядається як сміття, яке потрібно викинути», чи можуть США продовжити існувати, запитує кардинал Долан.

Кардинал Долан закликає американських католиків захищати людське життя і гідність кожної людської особи, адже саме ці дві цінності лежать в основі США.