Кардинал Філоні: батьки мають право виховувати своїх дітей
  • Чтв, 21/11/2019 - 10:47

"Батьки мають право на виховання своїх дітей", - нагадав у Університеті св. Дамаса в Мадриді кардинал Фернандо Філоні, префект Конгрегації євангелізації народів.
Таким чином він підтримав позицію іспанського єпископату, католицьких шкіл та батьків щодо заяви іспанського міністра освіти, яка ставить під сумнів це право. Ізабель Селаа під час Конгресу католицьких шкіл, в якому брало участь більше 2000 осіб з усієї країни, заявила, що "ні за яких обставин не говорити, що право батьків на вибір релігійного навчання або освітнього центру є частиною свободи освіти".

Слова міністра викликали протести в залі. Іспанська єпископська конференція, представники католицьких шкіл та батьківських об'єднань відразу нагадали, що таке право гарантоване 27-м пунктом Конституції. Багато вчителів і батьки підозрюють, що якщо новий уряд буде сформовано соціалістами і партією Podemos, дні католицьких шкіл будуть лічені.

На захист права батьків на виховання дітей виступив кардинал Фернандо Філоні. "Ніхто не може узурпувати цей обов'язок або право, яке адміністрація повинна охороняти", - сказав він, цитуючи заяву кардинала Карлоса Осоро С'єрри, архиєпископа Мадриду.

Префект Конгрегації євангелізації народів взяв участь в міжнародному конгресі "Закон у місії Церкви", організований Університетом св. Дамаса, де виступив за "право жити в мирі та сповідувати свою віру, право на освіту та гідне життя". Це "основні права кожного суспільства", - наголосив кардинал Фернандо Філоні.