Кардинал Філоні: сила євангелізаційних місій - у вірності Вервиці
  • Суб, 05/10/2019 - 14:43

Молитва - основна сила і підтримка місії. Так було завжди; так повинно бути і сьогодні, переконаний кардинал Фернандо Філоні, префект Конгрегації у справах євангелізації.

7 жовтня 2019 р. у свято Богородиці Вервиці, в римській базиліці Санта-Марія-Маджоре єрарх очолить молитву на Вервиці з чисельними вірними з усього світу.

"Ми повинні заново відчути цю потребу і повернутися до молитви на Вервиці у намірі місій", - таке побажання висловив ватиканський єрарх з приводу спільної молитви вірних на Вервиці, що має відбутись післязавтра.

Коментуючи важливість місіонерської діяльності Церкви, кардинал Філоні зазначив, що її не можна делегувати, перепоручити іншому. Єрарх нагадав, що і Святіший Отець не раз зазначав: Церква не може жити, перекладаючи свої обов'язки на інших, але повинна брати на себе справу місії в повній мірі.

"Ми повинні усвідомити, що через хрещення всі стали місіонерами», - наголосив кардинал Филоні і додав, що потрібно розуміти важливість євангелізації в сучасних умовах і прагнути поглиблювати, переглядати і надавати їй нового характеру, повідомляє Vatiсan News.