Кардинал Грасіас: мучеників з Орісси скоро проголосять блаженними
  • Втр, 07/03/2017 - 21:40

Канонічний процес мучеників з індійського штату Орісса набирає обертів. Невдовзі зібрана документація потрапить до Ватикану, повідомив кардинал Освальд Грасіас. Мова йде про християн, які під час погромів 2008 року обрали смерть замість того, щоб зректись Ісуса. Тоді від рук фундаменталістів індуїстів загинуло близько 100 осіб, знищено 6500 будинків і майже 400 церков та місць культу; 56 тисяч осіб переховувались від репресій в лісах.

«Наші брати віддали життя за Ісуса, охороняючи до кінця ті цінності, в які вірили. Вони знали, що перейшовши на індуїзм, вони змогли б жити далі, однак надали перевагу вмерти, аби не зрадити свою віру», – наголосив о. Аджая Кумар Сінгх, котрий служить в Оріссі. Він вказав на велику свідомість їх вибору, а також на те, що кров мучеників вже приносить плоди, які відображаються як мінімум у нових покликаннях до священства. «Я чув свідчення хлопців, котрі казали, що вступили до семінарії під впливом їх прикладу», – додає священик.

Як інформує Радіо Ватикан, єпархіальна фаза канонізаційного процесу розпочалась рік тому. Префект Конгрегації євангелізації народів висловив підтримку швидкої беатифікації мучеників з Орісси і запевнив кардинала Грасіаса, що у Ватикані цю справу розглянуть швидко. Християни Орісси прийняли цю інформацію з великою радістю. Одна з жінок, чоловік котрої є серед цих мучеників, наголосила, що вони стануть для індійських християн знаком підтримки в цей важкий час, коли в країні зростає спрямований проти християн фундаменталізм індуїстів.