Кардинал Кох зустрівся з президентом Вірменії
  • Птн, 28/09/2012 - 00:00

Під час свого візиту до Вірменії, президент Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох, зустрівся вчора з президентом Вірменії Сержом Саргсяном. Як повідомляє прес-служба президента, Саргсян висловив радість у зв'язку з візитом представника Ватикану, позаяк, вважає президент, це свідчення поглиблення добрих стосунків його країни з Апостольською Столицею.

 

Як перша в історії країна, яка визнала християнство офіційною релігією, ми цінуємо міжнародну роль Ватикану не тільки через його місію миру та толерантності, а також через консолідацію християнського світу, якій служить Святий Престол, – сказав Президент Саргсян.

 

У цьому контексті згадував він  свій минулорічний візит до Ватикану і зустріч з Папою. Довготривалі стосунки і спільна духовна і культурна спадщина вимагає від нас, щоб ми зберегли ці стосунки на найвищому рівні, – переконаний вірменський політик.

 

Кардинал Курт Кох висловив вдячність Вірменії, яка зуміла зберегти свою багатовікову християнську традицію. Ватиканський посланець згадав про свою недільну зустріч з вірменським  католікосом Карекіном ІІ і добрі відносини, які об'єднують Апостольську Столицю і Вірменську Апостольську Православну Церкву.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va