Кардинал Краєвський дякує тим, хто підтримав українців: це християнське Різдво!
  • Пон, 09/01/2023 - 13:48
У короткому відеозверненні, опублікованому на порталі Vatican News, Папський розподілювач милостині подякував жертводавцям, які долучилися до збірки, організованої Апостольською елемозінерією на підтримку українців. Протягом трьох тижнів зібрано майже 300 тисяч євро при запланованих 100 тисячах.

«Цілую ваші руки та по-братньому обіймаю. І дякую за те, що це Різдво було насправді християнським: ми могли поділитися з іншими чимось своїм, і навіть якщо йдеться про незначну грошову пожертву, для декого це є життям», – говорить кардинал Конрад Краєвський, Папський розподілювач милостині, повернувшись із України, де він відсвяткував Різдво за григоріанським календарем.

«Я повернувся з України, з Києва, і хочу подякувати всім, всім людям доброї волі, які забажали приєднатися, щоби допомогти цьому народові», – зазначає Префект Дикастерії харитативного служіння у короткому відеозверненні, розповідаючи про те, що його подорож, здійснена в третій декаді грудня минулого року, була організована з метою доставити термобілизну, придбану завдяки великодушності жертводавців.

«Коли ми попросили приєднатися до збірки, то ми думали, що для цієї ініціативи вистачить 100 тисяч євро. Натомість, ваша щедрість була неймовірною: ми досягли 250 тисяч євро, і ще не кінець, ще кілька днів можна приєднатися до збірки», – мовив кардинал Краєвський, згадуючи про збірку на краудфандинговій платформі «Eppela», яка завершується 8 січня. На момент написання цієї статті зібрані пожертви досягли майже 290 тисяч євро.

Апостольський елемозинарій розповів, що поїхав в Україну, аби доставити першу частину термобілизни, придбаної в італійських виробників за спеціальною ціною. Це були фургон і три вантажівки гуманітарної допомоги, що включали не тільки одяг. «Завдяки великій сумі грошей, яку ви зібрали, ми могли придбати також генератори, які там є життям. Вони потрібні саме для того, щоби вижити в цей важкий час, коли температура опускається нижче нуля. У Києві та за Києвом я спав у приміщеннях без опалення та без світла: завдяки генераторам можливо вижити», – сказав кардинал Конрад Краєвський, уділяючи всім жертводавцям благословення.