Кардинал Кристоф Шонборн: «З відходом Кардинала Гузара, від нас відійшов один з найбільших Єпископів та Пастирів сучасності»
  • Суб, 03/06/2017 - 15:00

Лист співчуття Кардинал Кристофа Шонборна, Архиєпископа Відня, Голови єпископської конференції католицької церкви в Австрії, Ординарія для католиків візантійського обряду в Австрії

Ваше Блаженство!

З великим сумом, але також з християнською надією на воскресіння, отримав я звістку про відхід у вічність Його Блаженства, Верховного Архиєпископа-емерита Любомира Кардинала Гузара. З відходом Кардинала Гузара, від нас відійшов один з найбільших Єпископів  та Пастирів сучасності.

Попри особисте пережиття драми переслідування та ліквідації Греко-католицької Церкви він ніколи не втратив своєї екуменічної відкритості та величі. Він має неоціненну заслугу щодо віднови греко-католицької церкви в Україні після її виходу з підпілля. Його надзвичайна мудрість та доброта були для противників греко-католицької Церкви, у його батьківщині, зворушливим свідченням євангельського життя. З глибокою вдячністю, як Ординарній для католиків візантійського обряду в Австрії, я згадую мої особисті зустрічі з цим великим ісповідником віри. Вічна йому пам’ять!

На превеликий жаль я особисто не зможу взяти участі у похоронних Богослужіннях, тому посилаю свого протосинкела о. Юрія Коласу,  як свого особистого представника. З’єднаний у молитві з українською греко-католицькою Церквою, з Україною, та з Вами особисто Ваше Блаженство.

З сердечними побажаннями Божого Благословення,
Кристоф Кардинал  Шонборн