Кардинал Курт Кох: Християни покликані домагатися навернення до Христа всіх мусульман
  • Срд, 25/05/2016 - 14:17

Християни покликані домагатися навернення до Христа всіх мусульман, заявив президент Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох, який виступив у Кембриджському університеті (Великобританія).

Імператив домагатися навернення до християнства застосовується навіть (а можливо, в ще більшому ступені) до войовничих мусульман, заявив кардинал Курт Кох.

Виступаючи на міжрелігійній зустрічі, кардинал Кох сказав, що обов'язок проповідувати християнство відноситься до всіх християн в їх відносинах з усіма іншими вірами, крім юдаїзму.

Кардинал Кох вважає, що християни розділять і з євреями, і з мусульманами традицію віри, передану від Аврааама. Але він сказав при цьому, що «ми не можемо заперечувати, що погляд на переказ Аврааама в юдейській і християнській традиції та ісламській традиції не однаковий».

У той час як християни визнають Завіт, укладений Богом з єврейським народом, те ж саме не може бути сказано щодо ісламської віри, заявив кардинал Кох.

Таким чином, «у нас тільки з єврейським народом є унікальні відносини, яких ми не маємо з ісламом», підсумував глава Папської ради зі сприяння християнській єдності.