Кардинал Мюллер: Самовбивча модернізація Церкви
  • Пон, 12/02/2018 - 17:19

Кардинал застерігає не розділювати догматику від морального вчення, а також не перетворювати Церкву на неурядову організацію, метою якої є покращення життєвих умов у світі.

Під час промови 6 лютого в Університеті Братислави з нагоди 25-ої річниці виходу енцикліки «Veritatis splendor» Івана Павла ІІ німецький кардинал зазначив, що така модернізація є «самовбивчою». «Це – зрада людей по відношенню до Божої істини», - сказав кардинал Мюллер і як антидот запропонував християнський «теоретичний гуманізм».

Відповідаючи на запитання слухачів щодо післясинодальної апостольської адгортації «Amoris laetitia», кардинал Мюллер зазначив, що не є щасливий з приводу її різних інтерпретацій різними конференціями єпископатів. На його думку, в догматичних питаннях не може бути плюралізму, оскільки є один Вчительський уряд Церкви, а конференції єпископів можуть лише відповідати за душпастирські проблеми. Він додав, що 8 розділ «Amoris laetitia», що стосується ситуації розлучених осіб, котрі живуть в нових зв’язках, слід розуміти «ортодоксійно», оскільки ті, хто живе у стані важкого гріха, не можуть приймати св. Причастя. «Папа є для того, щоб об’єднувати Церкву», - наголосив кардинал. Він особисто сказав Папі, що якщо конференції єпископів даватимуть різні інтерпретації догматичних питань, то Церква опиниться в ситуації, схожій до тієї, яка була перед реформацією.

Як інформує wiara.pl, кардинал Мюллер гостро висловився проти усіляких думок щодо церковного благословення для одностатевих пар, оскільки уділення такого благословення священиками було б «оскверненням святих місць».