Кардинал Нич запросив українців у Польщі на паломництво до Ясної Гори
  • Чтв, 30/06/2022 - 12:47

«Запрошую наших братів з України, котрі зараз проживають у Польщі, щоб по мірі своєї віри долучились до паломництва на Ясну Гору», - сказав митрополит варшавський кардинал Казімєж Нич.

У серпні зі столиці Польщі на Ясну Гору вийде кілька груп паломників. Найстаріша з них 311-те Варшавське піше паломництво, яке вперше вирушило на Ясну Гору в 1717 р., коли 20 чоловіків під керівництвом Антонія Ґромадзького пішло в покутному паломництві, щоб просити про стримання епідемії чуми.

Цього року, після дворічної перерви, спричиненої пандемією, паломники вийдуть традиційним шляхом 6 серпня під гаслом «Створив їх і відіслав їх». «Ми хочемо відновити в собі усвідомлення місії, яку християнин виконує у світі і не лише життям у сім’ї, працею та суспільним життям, але, перш за все, через життя вірою в силу святих таїнств, а особливо таїнством Євхаристії», - зазначив керівник паломництва о. Кшиштоф Вендлік.

У своєму зверненні до паломників кардинал Нич зазначив, що одним із намірень для паломництва є «прохання про мир в Україні». Він застеріг, що «війна, яку Росія почала в Україні – невинній країні, може поширитись на усю Європу».

«У таких моментах Божа Матір нам особливо потрібна як заступниця і покровителька», - наголосив митрополит Варшави.

Паломництво вирушить 6 серпня зі столичного санктуарію Ясногірської Матері Життя. Зареєструватись для участі можна 1-6 серпня в церкві за адресою ul. Długа 3 у Варшаві з 9:00 до 19:00 місцевого часу.

15-31 липня запис для участі в паломництві можна зробити онлайн на сторінці warszawa.paulini.pl