Кардинал Паролін: Папа готовий відвідати Північну Корею
  • Птн, 19/10/2018 - 12:25

Як уточнив один з найближчих співробітників Святішого Отця, ще зовсім не йдеться про приготування такого візиту, який, однак, «міг би підтримати процес примирення та ядерного роззброєння на півострові»

«Папа Франциск висловив готовність поїхати до Пхеньяна», – про це на полях презентації у Ватикані книжки «Народження енцикліки. Humanae Vitae в світлі Ватиканських Архівів» сказав кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, відповідаючи на запитання журналістів.

За його словами, правдою є те, про що вже говорилося раніше, що Президент Південної Кореї привіз підтвердження зацікавлення лідера Північної Кореї в тому, щоб Папа відвідав Пхеньян, а Папа висловив свою готовність.

Чи вже триває приготування?

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи це означає, що вже розпочалися приготування, кардинал Паролін уточнив, що ще ні. Мова йде лише про перший контакт, який потребує «більшої формалізації», бо поки що це було лише зацікавлення, передане усно.

«Але корейські джерела повідомляють, що Папа висловив свою добру волю здійснити такий візит?», – прозвучало запитання, на що Державний Секретар відповів: «Так, я би сказав, що готовність поїхати. Але очевидно, зараз висловлюю свою думку, подорож такого характеру потребує серйозного приготування, серйозних роздумів».

Який фундаментальний внесок?

Ділячись думками про те, який фундаментальний внесок може зробити такий візит, кардинал Паролін зазначив, що ним є «підтримка». «Вже цей візит Президента Південної Кореї до Ватикану прислужився цьому, – в тому що стосується Південної Кореї, – тобто, підтримці процесу примирення та ядерного роззброєння на Корейському півострові», – сказав він.