Кардинал Паролін: Папа відвідає Фатіму в травні 2017 року
  • Суб, 15/10/2016 - 13:56

Франциск відвідає португальський марійний санктуарій в Фатімі в травні 2017 р. Про це повідомив кардинал Держсекретар П'єтро Паролін час візиту в це місце з нагоди 99-річчя об'явлення тут Діви Марії. Кардинал взяв участь в урочистостях, які завершилися 13 жовтня 2016 року, в якості спеціального посланника Святішого Отця.

У своїх проповідях кардинал Паролін закликав віруючих шукати внутрішньої тиші, святості і хреста Христового. Він зауважив, що сучасний світ дає людині величезний потік інформації, що перешкоджає пошуку внутрішньої тиші, що веде до Бога.

"Сучасна культура все сильніше спонукає нас до споживання інформації. У той же час, ми терміново потребуємо поєднання зі святістю, бо без неї є мертвим камінням. Ми постійно знаходимося на орбіті пекельних воріт", - сказав найближчий співробітник Святішого Отця.

Кардинал Паролін також звернув увагу на значення хреста Христового в житті людини. Він стверджував, що віруючі повинні навчитися терпіти при хресті. "Святість - це ворота через які ми входимо в світ милосердя", - додав ієрарх.

За словами португальської поліції, в майбутньому паломництві Франциска в Фатіму, яке відбудеться в контексті 100-річчя марійних об'яв, очікується участь понад мільйона віруючих.