Кардинал Паролін: XXI століття - епоха гонінь на християн
  • Чтв, 17/04/2014 - 01:42

15 квітня ватиканський державний секретар П'єтро Паролін очолив Святу Месу, в якій взяли участь члени римської Спільноти Святого Егідія. Свою проповідь кардинал присвятив темі сучасних гонінь на християн, що живуть в країнах, де сповідування Христа рівноцінне загрозі життю. Вони нічим не відрізняються від нас, вони мають ті ж страхи і слабкості, однак представляються нам «героями, далекими від наших обмежень і суперечностей».

Кардинал Паролін навів слова Папи Франциска з його знаменитої проповіді, виголошеній у Домі Святої Марти рік тому: «У XXI столітті наша Церква є Церквою мучеників». У різних контекстах безліч наших братів і сестер продовжують бути об'єктом антихристиянської ненависті. Їх переслідують не за те, що вони оскаржують мирську, політичну, економічну чи військову владу, але тому що вони є стійкими свідками іншого бачення світу, що складається з смирення, служіння, свободи, починаючи з свободи віри.

Географія переслідувань широка: Нігерія, Пакистан, Індонезія, Ірак, Кенія, Танзанія, Центральноафриканська Республіка. Гонінням за свою вірність любові Христової піддаються не тільки католики, але і православні, євангельські християни, англікани. Блаженний Папа Іван Павло II говорив, що «свідки віри не вважали власне благополуччя і виживання більш цінним, ніж вірність Євангелії».

На закінчення проповіді кардинал П'єтро Паролін сказав: «Ми дякуємо їм за те, що вони залишаються там попри погрози і залякування», щоб всюди стало відоме ім'я Ісуса - справжнє джерело глобалізації любові».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va