Кардинал Петер Тарксон молився за мир в Україні та передав благословення українському народові від Папи Франциска
  • Нед, 18/11/2018 - 16:53

У Патріаршому Соборі Воскресіння Христового спільно з духовенством та вірними УГКЦ помолився кардинал Пітер Кодво Аппіах Тарксон, який прибув до України з нагоди закінчення акції «Папа для України».

З його Еміненцією молилися також Апостольський нунцій в Україні, Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті, владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ та владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київської Архиєпархії.

Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, пояснюючи місію в Церкві Кардинала Петера Кодво Аппіах Тарксона, відзначив, що Кардинал є відповідальним за питання, пов’язані з міграцією, займається благодійними проектами Папи, зокрема коли слід надати термінову поміч жертвам стихійних лих, катаклізмів, воєн. Також Кардинал займається проблемою торгівлі людьми. За його словами, цю дикастерію, яка включає в себе ці всі різні напрямки служіння, можна порівняти з Міністерством соціальної політики.

«Передаю вам найщиріші побажання від Святішого Отця Папи Франциска та від кардинала Пєтро Пароліна, Державного Секретаря Апостольського престолу. Передаючи ці побажання, виражаю свою глибоку радість з того, що можу бути з вами і заносити спільно з вами молитви за мир», – сказав кардинал у своєму слові в Патріаршому Соборі.

«Під час Молебню ми з вами молилися і випрошували в Бога дар миру. Бо знаємо, що мир – це Божий дар. Тому зі смиренням стаємо перед ликом Господнім, аби випрошувати в Нього дар миру для цієї землі, а особливо для Східної частини України, несучи доброту і любов братам і сестрам, які там живуть», – сказав достойний гість.

Кардинал Тарксон закликав відкривати серця, спільноти, храми для братів і сестер, які знаходяться у стражданні. «Молімося за мир в Україні. Молімося бути здібними передавати Його любов і милосердя тим, хто перебуває в тій частині країни, де миру немає. Просімо, аби Господь благословив Отця і Главу УГКЦ, Президента та главу уряду вашої країни», – закликав посланець Папи Франциска. 

Наприкінці Молитви за мир владика Богдан пригадав запрошення, яке вже представники Католицької Церкви в Україні не раз висловлювали Святішому Отцеві, відвідати з душпастирським візитом своїх духовних дітей в Україні, відвідати «цей народ і цю землю, які є такими дорогими і близькими для Святішого Отця».

Як знак вдячності за візит та за турботу про страждаючих від війни в Україні Секретар Синоду Єпископів УГКЦ подарував кардиналові Тарксонові пасхальну писанку з зображенням святого Миколая, «який є втіленням Божественної доброти», а також передав два малюнки, які намалювали діти з одного з сіл на Луганщині, куди була доставлена поміч в рамках акції «Папа для України».

Потім усі учасники молінь помолилися в крипті, де спочиває світлої пам'яті Блаженніший Любомир, а кардинал Тарксон поділився особистими споминами про усопшого Главу УГКЦ. «Він не бачив фізично, але бачив духовно дуже далеко – аж до раю, аж до дому Отця Небесного», – сказав високий гість.