Кардинал П'яченца: біжіть до сповіді!
  • Птн, 01/11/2019 - 18:35

З нагоди урочистості Всіх святих і спомину всіх покійних вірних Верховний пенітенціарій Апостольського Престолу Кардинал Мауро П'яченца звернувся до віруючих зі спеціальним посланням.

У ці дні, пише єрарх, «ми покликані рясно черпати з невичерпного Джерела Святого Причастя, яке має особливий вимір в дарі відпусту. Брати участь в Євхаристії молитвою, покаянням і ділами милосердя, завдяки великій справі Спокути, звершеної Христом, означає увійти абсолютно вільно, з Божої благодаті, в саме діяння Пресвятої Трійці». Відпуст - тобто відпущення перед Богом тимчасово кари за гріхи, провина за які вже стерта в Таїнстві Сповіді, - підсумовує в собі «вимір створіння, його спокутні і есхатологічні аспекти».

У ці святі дні, наголошує кардинал, «звернення до скарбниці милосердя Церкви засобами благочестивого прийняття відпусту для себе або для померлих близьких означає також оновлення віри через Таїнство примирення, через Святе Причастя, прийняте за належних умов, з визнанням віри Церкви і молитвою в намірах Святійшого Отця. Цими простими і конкретними жестами кожен віруючий підтверджує свою повну єдність з Церквою, приймаючи заново всі духовні і надзвичайні блага, що виходять з цього сопричастя».

Кардинал закликає віруючих «йти, більше того - бігти» до сповіді, «смиренно схилити коліна в сповідальниці, сповідуючи від щирого серця всі свої гріхи і благаючи про Боже милосердя. Приймімо ж від щирого серця, в смиренні і радості, дари повного відпусту, щоб потім щедро вручити їх нашим братам і сестрам, які, переступивши через поріг часу, вже не можуть нічого зробити для самих себе, але можуть отримати дуже багато від нашої милосердної любові», - пише кардинал Мауро П'яченца:

«Відпуст - це дієвий і доступний вимір віри в спілкуванні святих; він з надзвичайною ефективністю нагадує, що наші дії мають нескінченну і надприродну цінність».

В кінці послання верховний пенітенціарій закликає священників виходити назустріч духовним потребам віруючих і бути для них максимально доступними в ці святі дні, які можуть принести неймовірне благо.