Кардинал Сандрі: CCEO - інструмент для майбутнього Східних Католицьких Церков
  • Втр, 28/02/2017 - 18:14

У Римі, в Папському Східному інституті, відбувся науковий симпозіум, присвячений 25-річчю вступу в силу Кодексу канонічного права Східних Церков та столітнього ювілею ватиканської Конгрегації у справах Східних Церков.

У своїй промові на конференції префект цього департаменту кардинал Леонардо Сандрі відзначив, що «Кодекс канонічного права Східних Церков покликаний бути інструментом для майбутнього Східних Католицьких Церков», щоб вони повернулися до своїх справжніх коренів, стали «справжніми свідками власної церковної традиції» і внесли свій внесок у розвиток католицтва, особливо там, «де вони були тимчасово виключені історичними обставинами» із шляхів Вселенської Церкви.

Ватиканський ієрарх говорив про тривалий процес підготовки Кодексу канонічного права Східних Церков, який був опублікований в 1990 році. На завершення свого виступу кардинал Сандрі нагадав про motu proprio Папи Франциска «De concordia inter Codices» від 15 вересня 2016 року; у цьому документі Святіший Отець закликав до більш широкої узгодженості Кодексу канонічного права Католицької Церкви латинського обряду і Кодексу канонічного права Східних Католицьких Церков.