Кардинал Сандрі: ефіопські християни, убиті ісламістами, - мученики
  • Втр, 21/04/2015 - 09:56

Мучениками, які були готові свідчити про Христа навіть до смерті, назвав ефіопських християн, убитих в Лівії бойовиками «Ісламської держави», кардинал Леонардо Сандрі. В інтерв'ю Радіо Ватикану префект конгрегації Католицьких Церков східного обряду також закликав лідерів міжнародного співтовариства зробити все можливе, щоб зупинити «ескалацію гонінь на християн».

«Я хочу віддати данину поваги цим мученикам, які були готові безстрашно свідчити про ім'я Христа навіть до смерті», - сказав аргентинський кардинал, додавши, що він «захоплюється дітьми Ефіопії».

Кардинал Сандрі також запевнив християн Сирії, Іраку, Лівії та Єгипту, що у Ватикані постійно моляться за них.

«Нехай ті, в чиїх руках знаходяться долі націй, покладуть край цій жорстокості, цьому гонінню на християн», - сказав далі префект конгрегації східних Церков.

Гоніння на християн Близького Сходу, розв'язані ісламістами, призвели до того, що з 1,5 млн. послідовників Христа, що жили в Іраку в 2003 році, сьогодні в цій країні залишилося менше 500 тисяч. При цьому в ніневійській долині - історичному центрі Ассірійської Церкви - християн взагалі не залишилося. Не менш 300 тисяч сирійських християн були змушені втікати з рідної країни після початку війни в 2011 році.

Коментуючи повідомлення джихадистів про те, що вони вбили майже тридцять ефіопських християн, міністр інформації Ефіопії Радван Хусейн заявив, що, судячи з усього, новими жертвами ІД стали мігранти, викрадені ними в Лівії. Багато жителів Ефіопії перебралися до Лівії у пошуках роботи або сподіваючись дістатися звідти морем до Європи.