Кардинал Сандрі закликав не звикати до насильства, а молитися за мир
  • Суб, 17/01/2015 - 12:41

Молитовні чування за мир на Близькому Сході, організовані Римською дієцезією, відбулися 15 січня у римській церкві Різдва Господа Нашого Ісуса Христа.

Це молитва та благання про прощення не лише за трагічні події, що відбуваються в Сирії та Іраку, але також і за те, що «можливо, ми погодилися з тим, що відбувається» — так підсумував чування префект Конгрегаії Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі.

Було би жахливо, «якби, незважаючи на тисячі декларацій та намірів, існувала мовчазна згода деяких сил на те, щоб Близький Схід вже ніколи не зміг стати батьківщиною для християн», — сказав кардинал. Ще гірше, «якщо ця драма повинна тривати, тому що на кожній драмі хтось заробляє, від продавця зброї, через продавця запчастин, до найбільш нікчемного торговця людьми: жінками та дітьми».

Ієрарх закликав усіх присутніх під час цього молитовного чування, разом зі Святішим Отцем та всією Римською Церквою, стати як Авраам заступниками перед Богом, поєднуючи «свої серця та вуста з серцями і вустами тих, які перебуваються в Сирії та Іраку, а особливо з єпископами, священиками та іншими викраденими».