Кардинал Сара: Деякі прелати високого рангу намагаються змінити християнську мораль
  • Чтв, 01/03/2018 - 16:55

Верховні посадовці в Церкві підривають вчення Церкви про життя, подружжя і сім’ю,- вважає кардинал Роберт Сара. Він також сказав, що Захід «вчиняє самогубство», втрачаючи свою християнську віру.

Виступаючи в Бельгії, кардинал звинуватив високопосадових прелатів із «заможних країн» в тому, що вони намагаються змінити християнську мораль, а також висловився критично про групи тиску, які «потужними фінансовими засобами і зв’язками з медія, нападають на природну суть подружжя і докладаються до руйнації подружнього зв’язку».

«Деякі прелати та католицькі інтелектуали почали говорити та писати про «зелене світло для абортів», «зелене світло для евтаназії». Однак, від того моменту, коли католики відкидають вчення Ісуса і Вчительського уряду Церкви, вони докладаються до руйнації природного інституту подружжя, а також сім’ї, в наслідок чого уся людська родина дає тріщини через цю нову зраду з боку священиків», - говорив кардинал.

Кардинал Сара додав: «Зараз бракує віри, і не лише на рівні народу Божого, але й серед тих, хто є відповідальним за Церкву».

«Захід не лише втрачає свою душу, але і чинить самогубство, бо дерево без коріння приречене на смерть. Я вважаю, що Захід не може відректись свого коріння, яке створило його культуру і цінності», - зазначив він.

«Коли відкидають Бога, людина також стає відкинутою; більше немає чіткого бачення того, ким є людина. Це велика антропологічна криза на Заході. І вона призводить до того, що до людей ставляться так, як до об’єктів», - наводить слова кардинала Catholic Herald.