Кардинал Сара досяг пенсійного віку. Чи буде він далі префектом Конгрегації?
  • Птн, 19/06/2020 - 20:14

Незважаючи на досягнення 75-річного віку – віку, в якому єпископи, а також керівники дикастерій Римської курії виходять на пенсію – кардинал з Гвінеї Роберт Сара буде продовжувати очолювати Конгрегацію богослужінь та дисципліни таїнств.

Про це він повідомив у своєму дописі у Twitter, додавши, що цю посаду обійматиме доти, поки Святіший Отець не прийме відповідного рішення – «donec aliter provideatur».

Журналісти нагадують, що ще семеро керівників дикастерій Римської курії вже досягли 75 років. Це 78-річний кардинал Беньяміно Стелла, префект Конгрегації у справах духовенства, 76-річний кардинал Луїс Франсіско Ладарія Феррер, префект Конгрегації доктрини віри, кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації Східних Церков, Джузеппе Версальді, префект Конгрегації католицької освіти, та кардинала Марк Уелле, префект Конгрегації у справах єпископів. Окрім того, у вересні виповниться 76 років Верховному Пенітенціарію кардиналу Мауро П’яченці, а в жовтні 78 років  голові Папської ради з питань культури, кардиналу Джанфранко Равазі.