Кардинал Сара про осквернення храмів: це вияв хворої цивілізації
  • Втр, 12/02/2019 - 16:36

Префект ватиканської конгрегації у справах Божого Культу висловився щодо серії нападів на храми, що відбулися у Франції. У двох випадках – в містах Діжон та Нім - було осквернено Пресвяті Тайни.

В суботу ввечері Архиєпископ Діжону відправив Літургію надолуження після того, як вранці в місцевому храмі Матері Божої знайшли розсипані на підлозі гостії.

Минулого вівторка в м. Лавор зловмисники підпалили нещодавно відреставровану катедру св. Алана. Завдяки швидкій реакції працівника храму, пожежу вдалось загасити. Вогонь пошкодив один із бічних вівтарів. В свою чергу храм св. Миколая в м. Уілль аж три рази впродовж останніх 10 днів став ціллю вандалів.

Висловлюючись щодо чергових випадків антихристиянського насильства, кардинал Роберт Сара зазначив, що акти осквернення і вандалізму в церквах заслуговують на рішуче засудження. Вони є сумним проявом хворої цивілізації, яка дозволяє втягнути себе в сіті зла. Єпископи, священики і миряни повинні зберігати силу і відвагу, - цитує слова префекта ватиканської конгрегації Vatican News.