Кардинал Сара: священики «принижують» геїв, якщо не закликають їх до чистоти
  • Суб, 17/06/2017 - 17:02

Кардинал Роберт Сара сказав, що гомосексуалісти покликані до чистоти, і що «ми принижуємо їх, якщо вважаємо, що вони не можуть осягнути цю чесноту».

Описуючи чистоту як «чесноту для усіх учнів», глава ватиканської дикастерії у справах літургії сказав, що священики позбавляють гомосексуалів повноти Євангелія, якщо не закликають їх до життя в чистоті.

Як інформує Catholic Herald, у передслові до книжки «Чому я не називаю себе геєм» Даніеля Меттсона, кардинал пише: «Уникати «жорстких висловлювань» Христа і Його Церкви не є милосердям. Натомість, це - «ведмежа послуга» Господу і тим, хто створений на Його образ і подобу і відкуплений Його Предорогоцінною Кров’ю.

«Ми не можемо бути більш співчутливими і милосердними, ніж Ісус, Котрий сказав жінці, пійманій на перелюбі, дві рівносильно важливі речі: «І я тебе не засуджую; іди і більше не гріши» (Ів. 8,11).

Кардинал також розповів, що душі геїв «страждають, часом через обставини, які вони не можуть контролювати, а часом через їх власний вибір». В них відчувається «самотність, біль і нещастя, яких вони досягнули в результаті вибору життя, протилежного до справжньої ідентичності Божих дітей», - написав кардинал.

«Лише тоді, коли вони живуть, зберігаючи вчення Христа, вони здатні віднайти мир і радість, яких шукають», - додав кардинал.

Кардинал Сара закликав єпископів і священиків прочитати книжку Меттсона, щоб могти «поглибити своє переконання в тому, що мудрість Церкви у важкій і чутливій сфері виражає істинну любов і співчуття».

«Лише Церква має відповіді на найглибші запитання і найглибші потреби людини в любові і дружбі», - підсумував кардинал.