Кардинал Сара у Брюсселі: найбільш переслідувані християни живуть на Заході
  • Птн, 09/02/2018 - 12:41

"Для багатьох людей Бог мертвий. Але це ми Його вбили. Наші церкви є Його гробами. І люди до них уже не ходять, тому що відчувають у них розкладання", – сказав у Брюсселі кардинал Роберт Сара. Префект Конгрегації у справах Божого культу на запрошення примаса Бельгії зустрівся у середу ввечері у з вірними столичної дієцезії. Він говорив, зокрема, про спустошення, котре чинять нині у світі, особливо у бідних країнах, західні держави. Зауважив також, що надання гуманітарної допомоги часто залежить від згоди на аборт чи гендерну ідеологію.

Найбільше уваги ватиканський єрарх, однак, присвятив цивілізаційній кризі, котру зараз переживає Захід. Як наголосив кардинал Сара, вона є наслідком відкидання Бога і правди про людину. Він висловив жаль, що в Бельгії приймаються закони проти життя чи сім’ї, але ніхто не виступає проти цього. Що ще гірше, деякі представники Церкви намагаються пристосувати Євангеліє до вимог світу. Кард. Сара закликав бельгійських католиків до вірності й відваги: "Не соромтеся Христа, не соромтеся віри!".

"Найбільш переслідувані християни не живуть на Близькому Сході чи в Африці, а саме тут. Ви найбільше переслідувані, бо вашу віру хочуть приспати, позбавити відчуття. Хочуть вбити вашу віру і ваші християнські цінності. Вам говорять: живіть як всі, будьте сучасними. Найбільш переслідувані християни живуть на Заході. Це правда, в Африці нам перерізають горло. Якщо в Нігерії йдеш до церкви, то не знаєш, чи повернешся додому, бо у церкві може бути бомба. Це правда. Але фізична смерть не найгірша. Гіршою є моральна смерть. А тут присипляють Церкву, її вчення. Хочуть, щоб ви погодились на все: аборт, евтаназію ... все. Ви найбільше переслідувані. Як витримати ці переслідування? Завдяки молитві. Христос говорить нам: без Мене ви нічого робити не можете. Будьте людьми молитви! Ходіть до церкви, моліться вдома, просіть Божої сили, об'єднуйтесь, будьте незламними у вірі. Об'єднуйтеся і захищайте свою віру», – сказав африканський кардинал.

Говорячи про значення молитви, префект Конгрегації Божого культу вказав на приклад Бенедикта XVI. "Він відмовився від папського служіння і для багатьох з нас це було дуже болісно. Але нині своїм життям він пише чергову енцикліку, показуючи нам, що молитва і Бог повинні бути нашим пріоритетом", – додав кардинал Сара.