Кардинал Шенборн: постанова австрійського суду про одностатеві союзи «заперечує реальність»
  • Чтв, 07/12/2017 - 15:51

Глава Єпископської конференції Австрії висловив критику рішенню Конституційного Суду, що прокладає шлях для одностатевих союзів у цій традиційно католицькій країні.

«Якщо суд заперечує унікальність і особливий статус подружжя, збудованого на союзі осіб різної статі, тоді він заперечує реальність і не служить суспільству», - сказав віденський кардинал Крістоф Шенборн. – «Він також наносить безумовну шкоду усім, включаючи тих, кого прагне захистити і тих, кого слід захищати».

Як повідомляє Catholic Herald, 5 грудня суд постановив, що поточне законодавство щодо подружжя порушує правила про недискримінацію, забороняючи одностатеві союзи і змушує пари декларувати їх сексуальну орієнтацію. Це рішення відкрило шлях для легалізації одностатевих союзів з 2019 року.

В своїй заяві кардинал Шенборн наголошує, що 14 суддів Суду «втратили відчуття особливої природи подружжя», як відносин чоловіка і жінки, «що зачинають, народжують і виховують дітей, таким чином забезпечуючи спадкоємництво поколінь».

Кардинал додав, що постанова також суперечить неодноразовим рішенням Європейського Суду прав людини, відповідно до якої зарезервування подружжя за чоловіком і жінкою є не дискримінуючим.

Австрія стане 16-ою європейською країною, що дозволить одностатеві подружжя; ще 11 інших європейських країн дозволяють реєструвати цивільні одностатеві союзи.