Кардинал Тарксон про принципи економіки
  • Срд, 02/04/2014 - 13:05

Принципи солідарності та субсидіарності, а також захист людської гідності та поширення загального блага є основними принципами, які повинна містити будь-яка економічна система. Про це нагадав кардинал Пітер Тарксон у лекції, прочитаній 31 березня в Університеті св. Томаса в Х'юстоні, США. Голова Папської Ради «Iustitia et Pax» бере участь у конференції для деканів католицьких бізнес-шкіл, присвяченій взаємозв'язку між етикою та економікою.

Назва лекції ватиканського єрарха: «Хліб наш насущний дай нам сьогодні – роль етики у бізнесовій роботі». Кардинал нагадав основні принципи католицького соціального вчення. Він наголосив, що їхнє використання є ключем до «створення добрих продуктів, доброї роботи і доброго багатства».

Кардинал Тарксон зазначив, що одержувачами продукції є насамперед люди, а не об'єкти або просто споживачі. Хороша економіка вимагає солідарності з бідними людьми і готовності служити загальному благу. Кожна економічна система має мати на меті інтереси громади і популяризувати гідність людської праці. Таким чином вона зробить свій внесок у повний особистий розвиток усіх працівників.

Голова Папської Ради вказав у цьому контексті на важливу роль майбутніх економістів. Вони повинні пам'ятати, що їхнє специфічне покликання полягає зокрема в тому, щоби «нагодувати голодних» і зробити внесок у викорінення вбогості у світі. Він також попросив деканів бізнес-шкіл допомагати своїм студентам інтегрувати ці цінності зі своєю роботою. Вони також повинні нагадати студентам, що застосування принципів католицького соціального вчення може бути для них належною вказівкою для практичного зміцнення віри.

За матеріалами: wiara.pl