Кардинал Торан: щирий міжрелігійний діалог - шлях надії
  • Нед, 03/03/2013 - 17:28

Комісія з релігійних відносин з мусульманами при папській раді з міжрелігійного діалогу вибрала тему для обговорення протягом наступних чотирьох років: "Християни і мусульмани - маяки надії". Історія "це не просто якась річ з минулого, але те, що впливає позитивно чи негативно на сьогодення і майбутнє", — сказав на відкритті засіданні 28 лютого голова Папської ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан. Він також згадав історію християнсько-мусульманських відносин з моменту народження ісламу в сьомому столітті.

На його думку, настав час для спільної праці християнських та мусульманських істориків. Тільки об'єктивний і дружній підхід до фактів з історії "може дати можливість просити і отримати прощення".

На наступних засіданнях Комісії були підкреслені три сфери, які заслуговують особливої уваги: не піддаватися спокусі перейти від міжрелігійного до політичного діалогу; забезпечення поваги релігійних цінностей двох релігій і поведінки їхніх послідовників з особливою увагою до людської гідності та прав людини; мати можливість на отримання хорошої освіти, що  дозволяє вести справжній розсудливий міжрелігійний діалог.

Комісія включає в себе вісім католицьких консультантів християнсько-мусульманського діалогу з таких країн, як Ірак, Нігерія, Пакистан, Італія, Німеччина, Великобританія і Сполучені Штати Америки. Бенедикт ХVI призначив склад експертів 21 вересня 2012р., а сама Комісія була заснована Папою Павлом VI в 1974 році.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va