Кардинал Уедраого, хворий на коронавірус, почувається краще
  • Пон, 13/04/2020 - 10:05

Митрополит Уагадугу в Буркіна-Фасо почувається краще, найгірше минуло. Так про стан здоров'я кардинала Філіппа Уедраого, якого шпиталізували кілька днів тому через позитивний результат щодо наявності вірусу COVID-19, каже ординарій єпархії Дорі на півночі цієї африканської країни.

Єпископ Лоран Дабіре поінформував, що Літургію в Страсний четвер він служитиме в лікарні, де перебуває. Завдяки онлайн трансляції місцевого телебачення вірні можуть молитися зі своїм єпископом. Буркінський єрарх також висловив стурбованість можливим поширенням пандемії коронавірусу на африканському континенті.

«Швидкий і широкий спектр коронавірусної інфекції викликає велике занепокоєння, оскільки люди в Африці не мають засобів чи можливості бути ізольованими. У деяких місцях це просто неможливо – наголосив єпископ Лоран Дабіре. – Тому, якби щось сталося, або завдяки витривалості людей можна було б уникнути великої шкоди, або вона була б величезною. У повсякденному житті Африка має багато проблем, тому, якби ситуація погіршилася, пандемія була б великим випробуванням для нашого континенту».