Кардинал записав альбом класичної музики
  • Чтв, 07/07/2016 - 13:35

Італійський кардинал Лоренцо Балдіссері, генеральний секретар Синоду Єпископів, випустив три компакт-диски з творами класичної музики в своєму виконанні. Збірник "Музична хрестоматія" вийшов у Ватиканському видавництві (Libreria Editrice Vaticana).

Колекція музичних дисків містить уривки з композицій Еріка Саті, Клода Дебюссі, Фредеріка Шопена, Вітторія Монті, Джакомо Пуччіні, Вальфганга Моцарта, Роберта Шумана, Сергія Рахманінова, Михайла Клеофаса Огінського і інших знаменитих композиторів.

Список імен виявляє оригінальний музичний смак кардинала Балдіссері, зазначив піаніст, композитор і музичний критик Марчелло Філатеї в коментарі до збірки. "Музика - це, в першу чергу, спосіб споглядання світу", - додав він.

Переконатися в цьому слухачі змогли в день презентації "Музичної хрестоматії" в базиліці Сант-Ансельма-аль-Авентін, коли кардинал Балдіссері виконав на фортепіано окремі твори. Йому акомпанував на флейті німецький бенедиктинець, абат-примас Ноткер Вольф. Він відомий своєю пристрастю до рок-музики, грає в складі німецької рок-групи "Feedback".

Збірник дисків "Музична хрестоматія" став вже другим в колекції альбомів кардинала Балдіссері. Перший побачив світ в 2007 р.