Карітас Львова презентував у Львівській обласній держадміністрації фотовиставку «Особливі мрії та професії»
  • Птн, 23/11/2018 - 13:55

У приміщенні Львівської обласної держадміністрації (м. Львів, вул. Винниченка, 18) 20 листопада відбулось відкриття фотовиставки «Особливі мрії та професії» в рамках проекту «Особливі історії особливої молоді». Фотовиставка розміщена в холі на другому поверсі, триватиме до 27 листопада.

На відкритті виступив о. Андрій Сенейко, директор БФ «Карітас – Львів УГКЦ», який розповів про напрямки діяльності БФ «Карітас – Львів УГКЦ», а також подякував Департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА за фінансову підтримку. «Не біймося бути відкритими до творення добра і милосердя», – наголосив о. Андрій. Мар’яна Монич, керівник проекту «Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» БФ «Карітас – Львів УГКЦ», представила друзів – особливу молодь, яка має свої таланти і досягнення. Молодь з особливими потребами поділилась своїми історіями. Автори світлин Дарина та Олександр Балабаї розповіли, як їм вдалось втілити мрії особливої молоді у світлинах.

Захід підсумував проект, що тривав впродовж 2018 року за фінансової підтримки Департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА у сумі 15 000 гривень. Пересувну фотовиставку молодь з особливими потребами (з інвалідністю) презентувала в Золочеві, Дрогобичі, Стрию, Бориславі. Відвідувачі заходів мали можливість також побачити і придбати вироби, виготовлені руками особливої молоді: намисто, листівки, ткані подушки, вишивані картини тощо.

На фотовиставці представлені світлини подружжя Дарини і Олександра Балабаїв. Автори мали на меті показати бенефіціарів «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» БФ «Карітас – Львів УГКЦ» в тих ролях, в яких суспільству важко уявити собі молодь з інвалідністю. Фотографи вдало схопили яскраві моменти під час виконання молодими людьми звичайних занять, творчих завдань та добрих справ. Зокрема, на світлинах бачимо бізнес-леді, вчительку, художницю,– модельєра, тренера з фітнесу.

Фотографії цього проекту брали участь у міжнародному фестивалі «Переборюючи межі» у м. Урекі в Грузії та на 20-й ювілейній фотовиставці газети «День» у Києві.

Повідомила п. Любомира Бурка, менеджер з комунікацій БФ «Карітас – Львів УГКЦ»

Світлини