Карітас провів для школярів Глобальний тиждень грошей у Нововолинську
  • Пон, 25/03/2013 - 15:57

 Нещодавно Волинський Карітас  став партнером громадської організації «Асоціація нового економічного мислення» та  Міжнародної організації Child&Youth Finance International (http://childfinanceinternational.org/) в рамках  Глобального тижня грошей (Global Money Week). Протягом одного тижня у березні в більше, ніж 50 країнах світу різні державні та недержавні установи об’єднуються, щоб розповісти дітям і молоді про фінансову грамотність. Мета цього заходу – підняти обізнаність дітей в тому, що таке фінанси і спонукати їх до подальшого навчання, розумного управління коштами. Тільки 1 % дітей у всьому світі має доступ до уроків із фінансової грамотності.

Карітас Волинь запросив долучитися до міжнародної ініціативи чотири навчальні заклади міста Нововолинська, а саме ЗОШ №7, №3, №1, гімназію та міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Протягом тижня працівники проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» Вікторія Скриннікова і Тетяна Галицька  провели дебати з учнями 8-10 класів загальноосвітніх шкіл міста. В заходах прийняли участь також підопічні Центру соціальних служб, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Загальна кількість учасників дебатів склала 80 дітей. В рамках обговорення теми фінансів основними були питання «Скільки підлітку необхідно кишенькових грошей?» та «З якого віку діти повинні починати себе фінансувати самостійно?».

Програма дебатів включала в себе 3 блоки, а саме: «Навіщо людям гроші?», «Управління фінансами» та «Витрачаємо з розумом». Діти мали змогу продемонструвати свою обізнаність в фінансових питаннях. А година ділових ігор та корисної практики дали змогу багато про що дізнатися і про багато що замислитись. Від уміння грамотно розпоряджатися грошима залежить фінансовий благоустрій людини, а, значить, і можливість здійснювати мрії, досягати поставлені цілі та допомагати іншим.

За результатами дебатів 15 школярів-переможців нагороджені безкоштовною поїздкою на екскурсію у м. Львів до фінансової установи ЕРСТЕ банку (http://www.erstebank.ua/ua/).

повідомила Надія Чорна