Карітас: життя біженців у Греції і Сербії під загрозою через морозні погодні умови
  • Втр, 24/01/2017 - 21:47

Представники «Карітас», церковної конфедерації агенцій з порятунку та розвитку, застерігають, що біженці на півночі Греції і Сербії ризикують загинути від переохолодження у зв’язку із надзвичайно холодними погодними умовами.

«Те, що трапилось впродовж останніх днів – це занадто для усіх, а не лише для біженців», – розповіла Марія Альверті, директор Карітас в Греції. – «Багато сіл засніжені. Немає водопостачання, оскільки труби тріснули через надзвичайний мороз. В багатьох таборах не працює електропостачання».

Представники місцевих християнських організацій зазначають, що уряд не докладає достатньо зусиль, щоб допомогти особам, які можуть померти від переохолодження. Зі свого боку, християнські організації Сербії та Греції роблять все можливе для того, щоб перевести біженців з таборів у опалювальні приміщення, забезпечити їх гарячою їжею та водою, а також фінансовою і юридичною допомогою.

За даними Карітас, на даний час в таборах для біженців у Сербії зареєстровано 7200 осіб. Окрім того, від холодів там також потерпають численні вбогі сербинці та незареєстровані мігранти.