Католицька Церква Монголії відзначає «срібний ювілей»
  • Чтв, 13/07/2017 - 19:54

Католицька Церква Монголії святкує в цьому році 25 років присутності в країні. «Срібний Ювілей» був відсвяткований 9 липня урочистою Месою в соборі Святих Петра і Павла в Улан-Баторі, розповідає російйська редакція «Радіо Ватикану».

Єпископ Венцеслав Паділья, апостольський префект Монголії, висловив подяку Богу і всім співробітникам за те, що було зроблено за останні 25 років. «Сьогодні, - сказав прелат під час богослужіння, - я дійсно можу сказати, і я хочу кричати всьому світу слова пророка Ісаї: 'Хваліте Господа, призивайте імя Його! Розголосіть між народами про Його подвиги, нагадуйте, що Його імя величне! (Іс 12,4). Бог наших батьків був дійсно повний благодаті й любові; Він захищав і направляв на кожному кроці нашого шляху віри і нашу маленьку громаду віруючих в Монголії ».

Єпископ також підкреслив, що «стабільність Церкви в Монголії, з її присутністю в різних секторах суспільства, постійно зростає і міцніє». «Прибуття місіонерів з різних релігійних громад і з різних країн світу, співпраця та віра багатьох монголів, - пояснив прелат, - допомогло побудувати сильну присутність Церкви в Монголії».

У цьому році також відзначається 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Святим Престолом і Монголією. Коли ця азіатська країна на початку 90-х років минулого століття стала демократичною державою, уряд взяв на себе ініціативу і звернувся до Святішого Престолу з проханням встановити дипломатичні відносини. 4 квітня 1992 року такі відносини були встановлені, і 10 липня того ж року перша група місіонерів, три члени Конгрегації Непорочного Серця Пресвятої Діви Марії, прибула в Монголію.

Під час святкування 9 липня в Улан-Баторі монс. Марко Спріцці, перший радник Апостольської нунціатури у Південній Кореї та Монголії, нагадав про те, що «Апостольська Столиця була однією із перших держав, які визнали Монголію в міжнародному співтоваристві після того як воно здобула незалежність. З тих пір відносини були дуже хорошими. Папа Франциск, - зазначив прелат, - дбає про духовний і матеріальний добробут монгольського народу. Оскільки ми не ставимо собі своїх особистих цілей, а діємо в інтересах монгольського народу, відносини дуже добрі, і ми продовжуємо служити народу в цій країні ».