Католицька принцеса захищає культуру життя та критикує Західний світ
  • Птн, 06/12/2019 - 10:15

Принцеса Глорія фон Турн-і-Таксі (Gloria von Thurn und Taxis) – католицька мислителька, бізнес-леді, меценат та художниця – виступила з бурхливою промовою у Будапешті на тему визначення прав людини, що базуються на християнських цінностях та про те, як ці права зазнають атак на Заході сьогодні.

Виступаючи на 2-ій Міжнародній конференції про переслідування християн, скликаній угорським урядом 26-28 листопада, принцеса Глорія розмірковувала над тим, як різні механізми правового захисту, що стали наріжним каменем християнської цивілізації, зараз є під загрозою переслідування у суспільстві. 

Принцеса Глорія фон Турн-і-Таксі під час меси в родовій каплиці у своєму 500-кімнатному палаці Святого Еммерама в Регенсбурзі, Німеччина.

Значення, яке раніше суспільство надавало людському життю від зачаття до природної смерті, шлюбу між чоловіком та однією жінкою, релігійній свободі – все це деградувало, що свідчить про небезпечну зміну пріоритетів.

“Захід одержимий і стурбований, і його надзвичайно турбує глобальне потепління та життя тварин. Але як ми дійшли до того, що тварини та рослини мають більшу цінність, ніж люди?” – запитала принцеса.

Коментуючи, наскільки всепоглинаючою була ця зміна пріоритетів, вона підкреслила це, зазначивши: “Навіть Папа Римський оголосив “надзвичайну кліматичну ситуацію по всьому світі”.

У 80-ті принцеса шокувала публіку ірокезами у стилі панк, тому її образ на балу в Нью Йорку 1987 року можна сміливо назвати скромним

Принцеса Глорія продовжувала критикувати людей на Заході за те, що вони хочуть жити у “природному та здоровому” середовищі, приймаючи “найжорстокіші неприродні та нездорові дії”, що стосуються людського виду.

«Ми всі хочемо жити в природних і здорових умовах. Але як тоді ми сприймаємо та терпимо найжорстокіші неприродні та нездорові дії, коли мова йде про наш власний вид», – сказала вона.

«Наскільки неприродним є гормональне лікування, сурогатне материнство, зміна статі. І як це травмує тіло і душу, коли ви розриваєте дитину і висмоктуєте її з утроби матері? Або евтаназія, – продовжувала вона.

«І це відбувається сьогодні. Зараз, поки ми всі одержимі органічною їжею», – додала вона.

Сьогодні в палаці принцеси Глорії роздають безкоштовний обід 300 біднякам

Тоді принцеса Глорія перейшла від темряви культури смерті, до світла культури життя.

Принцеса завершувала свій виступ на обнадійливій ноті: “Благодать Божа і чудо молитви, а також деякі країни світу, такі як Польща, Угорщина, США та Бразилія «зупинили культуру смерті, і тепер приєдналися до просування прав людини, заснованих на християнській основі».

Вона зробила висновок, заохотивши всіх політичних лідерів наслідувати добрий приклад вищезазначених країн та інших, які відмовилися подати заяву в ООН щодо так званих “репродуктивних прав”. Все це – героїчні зусилля “врятувати християнство”.