Католицька реакція Папи Івана Павла ІІ на гей-парад у Римі 18 років тому
  • Птн, 08/06/2018 - 12:52

Св. Папа Іван Павло ІІ не був двозначним, коли висловлював свою думку про проведений в 2000 році гей-парад у Римі, кажучи, що він ображає християнські цінності.

«Від імені римської Церкви, я не можу не висловити гіркоти від зневаги Великого ювілейного 2000 року та образи християнських цінностей міста, яке настільки дороге серцю католиків в усьому світі», - промовив він до паломників, що зібрались в неділю на площі св. Петра, через день після проведення гей-параду.

У своїй промові Папа підтвердив вчення Церкви на тему гомосексуалізму, цитуючи Катехизм, і додав, що Католицька Церква не може мовчати про істину.

«Гомосексуальні акти суперечать природному праву», - промовив він з балкону на площі св. Петра 10 липня 2000 року. – «Церква не може замовчувати істину, бо тоді вона не житиме своєю вірою в Бога Творця і не допомагатиме розрізняти що є добром, а що – злом».

 Тоді «New York Post» назвав критику Івана Павла ІІ «гомофобією», і написав, що Папа зі «злістю» висловлювався проти «святкування гомосексуальності».

Як інформує LifeSiteNews, Ватикан впродовж кількох місяців намагався добитись відміни гей-параду у Римі, а звернення 10 липня 2000 року було першим, коли Папа особисто висловився на цю тему.

«Ці схильності, які є об’єктивно невпорядковані, для більшості з них є випробуванням»,- зазначив він щодо гомосексуальних осіб і додав, що до них слід ставитись «з повагою, співчуттям і чутливістю».

«Слід уникати усіляких знаків несправедливої дискримінації по відношенню до них», - додав Іван Павло ІІ.