Католицькі єпископи закликали виборців голосувати за pro-life кандидата
  • Суб, 05/11/2016 - 15:47

Протягом гострої передвиборчої кампанії у США велика частина американських католицьких єпископів та популярних у суспільстві католицьких священиків закликала американських виборців на виборах президента США голосувати за того кандидата, який декларує pro-life цінності.

В умовах цьогорічних передвиборчих змагань це означає заклик голосувати за Дональда Трампа, оскільки Гілларі Клінтон неодноразово заявила про те, що вона є прихильником практично нічим не обмеженого «права» на аборти.

Так Архиєпископ Денверу Самуїл Аквіла, звертаючись до вірних, наголосив, що право на життя є найважливішим і найфундаментальнішим правом людини і католик зобов’язаний брати участь у суспільному та політичному житті на стороні боротьби за життя та свободи віросповідання.

Єпископ Додж-Сіті Джон Бранґерд нагадав вірним, що близько одного мільйона дітей щорічно вбивається в абортах і що католики мають моральний обов’язок припинити цю катастрофу та що це є головним моментом при голосуванні за президента країни.

Архиєпископ Філадельфії Чарльз Чапут нагадав вірним, щоб вони не далися збаламути, бо не можна тяжкість вбивства невинного людського життя прирівнювати до питань мігрантів чи екології, а голосувати за того, хто декларує pro-life цінності, а не «право» на злочин аборту.

Єпископ Лінкольну Джеймс Конлі наголосив вірним, що ні один католик не може по совісті голосувати за того, хто бореться за розширення «права» на аборт.

Єпископ Річмонду Френсіс ДіЛоренцо звернув увагу вірних на те, що право на життя є фундаментальним правом людини та що Католицька Церква вчить що шанувати і оберігати людське життя потрібно від його зачаття, аж до природньої смерті й тому голосування за кандидата, який виступає за широке застосування абортів для католиків є неможливим.

Єпсикоп Вічіто Чарльз Кемма наголосив що у голосуванні за кандидата католики повинні керуватися в першу чергу питаннями аборту, шлюбу та свободивіросповідання.

Президент Об’єднаної Конференції католицьких єпископів США, Архиєпископ Луїсвіллю Джозеф Куртц у своїй спеціальній заяві звернув увагу католиків на антикатолицьку діяльність членів команди Гілларі Клінтон, наголосивши, що католики у цих виборах мають боротися за свободу віросповідання.

Архиєпсикоп Портленду Александер Семпл нагадав, що право на життя є фундаментальним правом та що недоліки обох кандидатів не є оправданням не брати участь у голосуванні та що у цих виборах йдеться про питання вибору між життям і смертю.

Єпископ Роквіллу Вільям Мерфі чітко заявив, що підтримка абортів кандидатом уже повністю дискваліфіковує такого кандидата та унеможливлює голосування за нього.

Єпископ Бісмарку Девід Коген назвав лицемірами тих католицьких політиків, які виступають за аборт і закликав не голосувати за таких політиків.

Архиєпископ Канзас-Сіті Джозеф Нойманн та єпископ Селайну Єдвард Вайсенберґер також наголосили, що не можна голосувати за тих, хто пропагує «право» на аборт.

Архиєпископ Вільям Лорі звернув увагу виборців на антикатолицьку діяльність команди Гілларі Клінтон та на небезпеку, яку прихід її команди до влади являє для католиків США.