Католицькі єрархи Англії просять нижню палату парламенту не приймати білль про легалізацію одностатевих «шлюбів»
  • Нед, 19/05/2013 - 11:26

Католицькі Архиєпископи Вестмінстерський Вінсент Ніколс, примас Англії та Уельсу, і Саутворкський Пітер Сміт переконують членів нижньої палати британського парламенту не зраджувати визначення шлюбу з метою легалізувати спілки гомосексуальних пар, передає агентство CWN з посиланням на інформацію, отриману від Конференції католицьких єпископів Англії та Уельсу.

«Ми переконуємо членів палати знову подумати про довгострокові наслідки білля про шлюби (одностатевих пар) перш, ніж прийняти рішення під час голосування», – заявили католицькі прелати, які очолюють єпархії, до яких належать католики Лондона.

Під час початкових голосувань палата громад уже схвалила одностатеві «шлюби» в лютому цього року.
«Багато людей в межах і поза релігійними спільнотами щиро вважають, що держава не повинна прагнути змінити фундаментальне значення шлюбу», – заявили прелати. На їхню думку, в разі легалізації одностатевих «шлюбів» «шлюб стане установою, в якому відкритість стосовно дітей, і разом з тим відповідальність, що мають батьки і матері, спонукає їх залишатися разом та піклуватися про дітей, що народилися в їхній родині, більше не буде головним у розумінні шлюбу суспільством».

«Не надто пізно для парламенту, щоб подумати знову, і ми переконуємо членів парламенту зробити так», – закликали католицькі єрархи Лондона.

«Крім того, білль, який в даний час проектується, становить серйозну загрозу для свободи слова і свободи віросповідання, – додали архиєпископи. – Якщо білль продовжить рухатися через парламент, ми просимо гарантувати, що він буде виправлений так, щоб ці основні свободи, які всі ми захищаємо, були ясно і очевидно гарантовані».

За матеріалами www.sedmitza.ru