Католицькі лідери Філіппін протестують проти жорстоких вбивств поліцією наркоманів
  • Чтв, 24/08/2017 - 12:21

На Філіппінах розпочався черговий етап вбивства поліцією підозрюваних у вживанні наркотиків та підозрюваних у торгівлі наркотиками. За останніх кілька днів було вбито більш як 70 підозрюваних у наркоманії. Серед убитих 17-річний Кіан Лойд де лос Сантос. Саме його смерть і стала спусковим механізмом нових протестів проти позасудових вбивств, які проводяться філіппінською поліцією з наказу президента Родріго Дутерте, повідомляє CNA.

Існують кадри, які свідчать що Кіана Лойда да лос Сантоса поліція спочатку затримала, побила і наказала втікати, а потім застрелила.

Архиєпископ Лінґаєни-Дупану владика Сократес Віллеґас та Манільський кардинал Люїс Таґле закликали націю протиставитись насильству.

Архиєпископ Віллеґас стверджує, що Філіппіни у хаосі – вбивають і винних і невинних, а вбивці отримують державні нагороди. У свою чергу кардинал Таґле зазначає, що проблема наркотиків не може бути вирішена шляхом насильства.

На сьогоднішній день від початку насильницької кампанії проти наркотиків на Філіппінах вбито більш як 7000 людей. Церква на Філіппінах не перестає протестувати проти цих поза судових розправ. Однак підтримка Дутере і його способів війни з наркоманією знаходить підтримку у великої кількості філіппінців.