Католицькі школи Італії намагаються вижити
  • Пон, 27/04/2020 - 17:47

Про складне становище католицької шкільної освіти під час пандемії коронавірусу розповіла Vatican News голова Федерації католицьких шкіл Італії Вірджинія Каладіч.

Вона зазначила, що в умовах пандемії ці школи намагаються вижити. Єпископат вважає, що кожна третя чи навіть кожна друга з них буде закрита до кінця цього року. На відміну від інших країн ЄС, діяльність католицьких шкіл в Італії майже повністю оплачують батьки, але багатьом це складно зробити під час актуальної кризи.

Католицькі школи Італії попросили державу про фінансову підтримку в цей час, щоб батькам не доводилося виплачувати зарплатню вчителям, але Міністерство освіти визнало лише разову допомогу в розмірі 2,9 млн євро. За словами Каладіч, це ознака грубої дискримінації. Вона зазначила, що влада ігнорує католицькі школи в декретах і постановах, навіть тих, які прийняли у зв'язку з пандемічною ситуацією.

Італія – ​​країна з найдавнішою традицією церковних шкіл. Колись вони почали поширювати освіту серед найбідніших. Сьогодні в країні є близько 12 тис. католицьких шкіл, де навчається близько 900 тис. дітей та підлітків. Не фінансуючи їхньої діяльності, держава залишає собі 6 млрд євро на рік.